collectiebeheer-boeken

tijdreiziger-cover

tijdreiziger-cover

Ruud Lapré
Tijdreiziger
Een briefwisseling met Gerti Bierenbroodspot

Een uniek en openhartig verslag in brieven van de kunstenaar Gerti Bierenbroodspot aan emeritus hoogleraar Ruud Lapré, kunstliefhebber en schrijver van kunstboeken.
Schilder, beeldhouwer en dichter Bierenbroodspot geeft in deze monografie haar bronnen prijs. Ze vertelt over haar reizen door de woestijnen van Egypte, Libië en Syrië, en schrijft over haar tijd in Petra, Jordanië, en de antieke Minoïsche ruïnes van Kreta. En hoe die reizen en intense ervaringen tot uitdrukking kwamen in beelden en schilderijen.
In dit lezenswaardige boek leren we Bierenbroodspot kennen als een kleurrijke en authentieke tijdreiziger die het verleden in ere herstelt en laat herleven in kunst van nu. Met afbeeldingen van schilderijen en sculpturen in kleur is dit document een gids bij de tentoonstelling ‘Time out of mind’ in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

“De tijdreiziger is altijd onderweg, heeft altijd iets te ontdekken – hij kijkt en schildert, kan daar niet buiten, het is zijn leven.”

“Een persoonlijke, fraaie introductie tot deze authentiek-realistische kunstenaar.” (Erik Kreytz, NBD Biblion)

Tijdreiziger – Een briefwisseling met Gerti Bierenbroodspot
ISBN 978-90-9027512-3 | 64 pagina’s | 17 x 22 cm | prijs € 10,00

Klik hier om Tijdreiziger te bestellen.

Er worden geen porto- of verzendkosten in rekening gebracht.
Boekhandels ontvangen 40% boekhandelskorting.

Het boek is ook te koop bij Museum Jan van der Togt in Amstelveen, de Museumshop van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, Athenaeum Boekhandel te Haarlem, Boekhandel Blokker te Heemstede en diverse andere boekhandels.

Ruud Lapré
Terra incognita
Indische schetsen van vader tot zoon

In deze roman vertelt Ruud Lapré een dubbel verhaal op de grens van memoires en literatuur. Als zijn zoon tengevolge van een auto-ongeluk in coma ligt, vertelt hij deze zijn levensgeschiedenis, om de tijd te doden en zijn zoon tot leven te wekken. In zijn verhaal zit ook het verhaal van zijn eigen vader verweven, dat deze hem in de vorm van spaarzame brieven toevertrouwde. Vele thema’s komen aan bod: de familie die twee eeuwen in Nederlands-Indië heeft gewoond en gewerkt, Lapré’s relatie met zijn eigen vader, de echtscheiding van zijn eerste echtgenote en de worsteling met een beslissing over leven en dood.

“Verbluffend hoeveel grote thema’s een klein boekje kan bevatten. Ga maar na: voormalig Nederlands-Indië met Japanse kampen, de onafhankelijkheidsstrijd en ook dierbare herinneringen, een kind dat in coma ligt, een nare echtscheiding, chemokuren, de schier onmogelijke beslissing over leven en dood. En dat alles in slechts 134 pagina’s tekst. [...] Een mooi boekje.” (Ronald Frisart in Haarlems Dagblad, 28-9-2011)

“Terra incognita is een prachtig monumentje, een ontroerend boek om te lezen.” (Tineke de Nooij in de TinekeShow, 18-10-2011)

Terra incognita – Indische schetsen van vader tot zoon
ISBN 978-90-72247-44-5 | 144 pagina’s | 12,5 x 20 cm | prijs € 10,00

Klik hier om Terra incognita te bestellen.

Er worden geen porto- of verzendkosten in rekening gebracht.
Boekhandels ontvangen 40% boekhandelskorting.